i-mop er helt i top, når det gælder om at komme helt i bund

En stærk maskine, der gør godt rent og sparer masser af tid i forhold til de almindelige mopper, lyder skudsmålet fra Miljø Rent A/S.
Tid er penge! Mantraet, som de fleste virksomheder kender til hudløshed og efterlever, er om nogen steder også en sætning, der giver mening i rengøringsbranchen. Her bliver rengøringsselskaberne både vurderet på kvalitet og pris – og derfor ER tid et vigtigt parameter. Hos rengøringsselskabet Miljø Rent A/S har distriktschef Yvonne Kjär testet Igefa/Toprents nye bud på en hybridrengøringsmaskine, i-mop og hun er umiddelbart imponeret af maskinen, som er en mellemting mellem en gulvvaskemaskine og en helt traditionel moppe. I hvert fald har i-moppen hentet det bedste fra begge verdener – og det virker overbevisende.

-        Vi har i første omgang købt to for at teste dem af og vi er rigtig glade for dem, lyder skudsmålet fra Yvonne Kjär.

-        Med en arbejdsbredde på 46 centimeter, så kan den godt matche en gulvvasker i mellemstørrelse. For den gør rigtig godt rent. Men der hvor den for alvor skiller sig ud er jo, at den kan gøre rent der hvor den almindelige gulvvasker ikke kan. Den kan komme ind i hjørnerne og markant tættere på vægge og ind under borde og så kan den gøre rent på for eksempel toiletter og i baderum, fordi den er så fleksibel og nem at skubbe rundt. Når de siger, at det er ligesom med en moppe, så har de helt ret. Blot gør den meget bedre rent, siger hun.
Yvonne Kjär, distriktschef hos Miljø Rent A/S:
”i-moppen kommer også der, hvor den normale gulvvasker ikke kan. Den kan ikke erstatte den store gulvvasker, men er fremragende, hvor man plejer at moppe. Et af de steder vi bruger den, brugte vi normalt tre en halv time med mopperne. Nu når vi samme område på to timer og tre kvarter. Samtidig gør den bedre rent. Tidligere skulle vi skure hele området op en gang eller to om året. Det behøver vi ikke mere, fordi i-moppen kommer helt i bund”.

-        Et af de steder hvor vi bruger i-moppen, har vi oplevet at vi både gør hurtigere og bedre rent, end vi har gjort med mopperne tidligere. Vores normale tidsforbrug var omkring tre en halv time og med i-mop har vi reduceret tidsforbruget til et sted mellem to timer og tre kvarter og tre timer, forklarer hun. Den besparelse er i sig selv til at tage og føle på. Men ud over, at Miljø Rent A/S sparer en del mandetimer, så er rengøringen blevet bedre.

-        Tidligere skulle vi skure gulvene ordentligt op en gang eller to om året, for at komme helt til bunds i skidtet. Men det behøver vi ikke mere, efter at vi er begyndt at bruge i-mop. Det tryk som maskinens børster leverer kombineret med en fremragende sugeevne gør, at vi får det hele med. Så man kan godt sige, at den både sparer tid og gør bedre rent, siger Yvonne Kjär. En anden kvalitet hun sætter stor pris på er i-moppens størrelse. Miljø Rent A/S har brugt den ene af sine i-mopper til ad hoc-rengøring efter håndværkere rundt omkring, og det betyder, at maskinen skal flyttes en del rundt.

-        Her er oplevelsen, at i-mop er let at håndtere, let at pakke sammen, læsse på bilen og let at læsse af igen og gøre klar til brug. En person kan gøre det og den fleksibilitet er noget, der betyder noget for en virksomhed som vores, siger Yvonne Kjär.