i-mop har højnet rengøringskvaliteten og samtidigt sparet tid på Horsens Sygehus

Servicechef Søren Møller tøver ikke med at kalde I-moppen den største revolution i rengøringsbranchen i 25 år.
Vi sætter alle pris på, at der er pænt og rent på vores arbejdsplads, men på Horsens Sygehus er det ikke bare rart, men et ufravigeligt krav, at rengøringen og hygiejnen er i top. For halter rengøringen, så kan det få fatale konsekvenser for de indlagte patienter. I de seneste otte måneder har servicepersonalet haft I-mop som allieret i den daglige kamp mod skidt og bakterier. Og den allierede er den ansvarlige for rengøringen på Horsens Sygehus, Søren Møller, udelt begejstret for.

-        Jeg vil ikke tøve med at kalde i-mop for den største revolution i vores branche i 25 år. Det den kan er virkeligt innovativt og godt gennemtænkt. Jeg så den på en messe i Amsterdam og tænkte: hvis det de viser os der det passer, så er det her virkelig en sensation. Jeg må blot konstatere, at alt hvad jeg så der, det passer, siger Søren Møller. Det i-moppen gør så godt, er at tage det bedste fra begge verdener. Den store, effektive gulvvaskemaskine, der kan klare store arealer kombineret med den fleksibilitet, som man kender fra den fleksible moppe, der føres ved håndkraft, men til gengæld kan komme ind i alle hjørnerne. 
Søren Møller, servicechef på Horsens Sygehus:
”Vi har højnet kvaliteten af rengøringen og samtidig har vi vundet tid. Den skrubber gulvene markant bedre end almindelige mopper og det betyder, at vi kan nøjes med en ugentlig gulvvask på stuerne i stedet for to. På skridsikre gulve som eksempelvis på fødeafdelingen, der kommer den for alvor til sin ret. Dels fordi den faktisk kan gøre gulvene ordentligt rene og fordi den er så nem og hurtig at bruge”.

-        Og så kan den faktisk mere end det. Eksempelvis har vi på vores fødegang fået nogle skridsikre gulve, hvor gulvvaskeren ikke kommer ordentligt i bund fordi gulvet et nupret og hvor moppen ikke fungere, fordi gulvet netop er skridsikkert. Det klarer i-moppen helt perfekt, fordi børsterne er skråtstillede og samtidigt trykker godt ned, så børsten får alt skidtet med op. Derudover er den utrolig let at bruge og hurtig at få i gang, når det skal gøres noget rent i en fart. Vi har to sæt batterier til alle vores maskiner, og det betyder, at de i princippet kan være klar til brug 24 timer i døgnet, hvis personalet husker, at sætte batterierne til opladning. Og det er de gode til, siger Søren Møller, der pt har 14 i-mopper i ”vognparken” på det østjyske sygehus. Han oplever I-moppen som værende særdeles effektiv. Det kommer tydeligt til udtryk på sengestuerne.

-        På stuerne har vi tidligere brugt almindelige mopper, fordi gulvvaskerne ikke kan komme ind. Ved at erstatte mopperne med i-mop har vi højnet kvaliteten af rengøringen markant, og samtidig sparer vi en masse tid. Tidligere skulle vi over gulvene på stuerne to gange om ugen. Nu kan vi nøjes med en gang og samtidig er der mere rent, siger Søren Møller, som blot har en enkelt anke i forhold til i-moppen.

-        Den støjer lidt rigeligt, især når man som os har at gøre med et hus, hvor patienterne skal hvile. Men det er nu ikke et stort problem. i-moppen er maksimalt fem minutter inde på stuen, og det kan de fleste snildt klare. Jeg ved fra vores leverandør, at i-mop arbejder på problemet, så kan vi få skruet lidt ned for lyden. Så kan jeg vist ikke finde mere at klage over, siger Søren Møller.