i-mop hjælper rengøringspersonalet med at holde længere

Maskinen gør bedre rent end moppen og er markant sundere for skuldre og arme, lyder skudsmålet fra Erhvervsakademi Aarhus.
Med mange hundrede unge studerende gennem lokalerne hver eneste dag, så stilles der store krav til rengøringen på Erhvervsakademi Aarhus. Især de mange undervisningslokaler og store kantinearealer med mange borde og stole kan være en udfordring for rengøringsleder Bente Jensens personale. For de mange møbler gør det nærmest umuligt at komme til med en gulvvaskemaskine.

-      Så vi har ikke rigtigt haft et reelt alternativ til den klassiske gulvmoppe, der jo egentlig gør fint rent. Den kræver bare at man skal lægge en masse kræfter i når man skrubber gulvene og det er desværre de færreste, som kan holde til det i ret lang tid af gangen. Så det bliver hurtigt til, at man tørrer gulvene over med moppen, snarere end man får skrubbet gulvet, siger hun. Sådan er det imidlertid ikke på erhvervsakademiet længere. Bente Jensen har indkøbt en lille håndfuld i-mopper. En maskine, som hun kun kan give de bedste anbefalinger med på vejen.
Bente Jensen, rengøringsleder på Erhvervsakademi Aarhus:
”Det i-moppen gør bedre end alle andre maskiner er, at børsterne trykker godt ned i gulvet. De er stillet en smule skråt og det betyder, at når vi kører på klinker, så kommer man også ordentligt ned i fugerne. Vi har for sjov testet den og kørt på et område, hvor vi lige havde vasket med den store gulvvasker. Og der formåede I-moppen altså stadig at vaske en masse skidt op”.

-        Det er jo en lille, fiks maskine, der kan komme godt ind i hjørnerne og som også kan bruges på arealer med klinker, hvor vores almindelige gulvvasker kommer til kort. i-moppen har nogle børster, der kommer godt ned i fugerne og får alt skidtet med op, så vi har nu en gulvvasker, der kan gøre rent på alle underlag, siger Bente Jensen, der er imponeret over, hvor godt i-moppen gør rent.

-        Det skyldes igen de børster, der trykker ned på skidtet med maskinens egen vægt. Vi prøvede for sjov at køre med I-moppen et sted, hvor vi lige havde kørt med den almindelige gulvvasker, og jeg må bare sige, at det vand vi hældte ud af I-moppen bagefter var møgbeskidt. Så den fanger en hel del af det, som den almindelige gulvvasker ikke får med, siger Bente Jensen. At maskinen selv trykker betyder, at hendes personale ikke selv i tilnærmelsesvis samme grad skal lægge kræfter i, som når der vaskes med en almindelig moppe.

-        Det siger sig selv, at det er en lettelse for personalet. Mange i vores branche får dårlige skuldre og dårlige arme, fordi det er hårdt at trykke og skrubbe dag ud og dag ind. Det er min klare vurdering, at i-moppen vil betyde, at personalet bliver mindre slidt og det synes jeg er rart. Som leder fordi det giver færre sygedage, men mest af alt fordi det kan betyde, at personalet ikke bliver nedslidte, siger Bente Jensen.